GAZİANTEP SAÇMA TAVASI

SAÇMA TAVASI.... ADINA BAKMAYIN: KENDİSİ GAYET MANTIKLI ŞEKİLDE LEZZET ARAYIŞINIZA HİTAP EDER... ANTEP'TE ÖĞLE YEMEĞİNE EVE GİDEMEYEN ESNAFLARIN İCAT ETTİĞİ BU YEMEK, DAHA SONRA EVLERDE AKŞAM YEMEĞİ OLARAK DA YENMEYE BAŞLAMIŞTIR... 

ADI NEREDEN GELİYOR TAM BİLMİYORUM. AMA BENCE İSMİNİ, BELLİ BİR TARİFİ OLMAMASINDAN ALIYOR... TAHİR BEY BİR TARİF YAZMIŞ AMA ASLINDA TARİFİ NET OLMAYAN AMA İNANILMAZ DOYURUCU BİR YEMEKTİR... ANTEPLİLER BİLİR; AÇIK EKMEKLE (BİR ARA SİZE AÇIK EKMEĞİ DE ANLATIRIM AMA ŞİMDİ DEĞİL) ÜZERİNE PUL BİBER EKELEYİP (SERPEREK) YERSENİZ TADINA DOYUM OLMAZ...

TAHİR TEKİN ÖZTAN'IN TARİFİ ŞÖYLE:

SAÇMA TAVASI (4 Kişilik)

MALZEMELER:

500 gr kuşbaşı et

2 adet patlıcan

2 adet soğan

2 adet patates

2 adet kabak

3 adet yeşil biber

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

HAZIRLANIŞI:

Et, patates, patlıcan, kabak, soğan, domates ve yeşil biberler yıkanıp küp küp doğranır. Hazırlanan malzemeler karıştırılır ve içine zeytinyağı, tuz, pul biber ve karabiber atılıp harmanlanır ve 1 bardak su ilave edilir. Tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika veya ocakta 45 dakika pişirilir. Sebzeler pişince fırından çıkarılarak servis yapılır.

Not: Saçma tavası arzu edilirse etsiz olarak da pişirilebilir.

(Bu yazı 13 Aralık 2018 tarihinde Facebook sayfamda yayınlanmıştır.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder