ANTEP USULÜ 'MIKLA'

Rahmetli babam çok sever ve yaptırırdı:

Antep usulü 'Mıkla'...

Dört-beş diş sarımsak kalın kalın doğranır (Yerken ağıza diri diri gelmeli)

Yoğurda (Tercihen hafif sulandırılmış süzme yoğurt) karıştırılır

Yoğurt ateşte hafif ısıtılır.

4 yumurta (bolca kullanılan) Antep zeytinlerinden sıkılmış zeytinyağı ile iyice pişirilir

Pişen yumurta olduğu gibi sarımsaklı yoğurda karıştırılır

Ortaya muhteşem bir beyaz yeşil ve sarı karışımı çıkar

Bu kadar mı?

Hayır; Antep bulguru ile pişirilmiş sade bulgur pilavı pişirilir yanına...

(Babam böyle yerdi, canına değsin)

Veeee....

Tırnaklı, kübban veya açık ekmek (pide ekmeği) fark etmez

Afiyetle yenir.😀🍽🥄


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder