Rahmetli babam çok sever ve yaptırırdı:
Antep usulü 'Mıkla'...
Dört-beş diş sarımsak kalın kalın doğranır (Yerken ağıza diri diri gelmeli)
Yoğurda (Tercihen hafif sulandırılmış süzme yoğurt) karıştırılır
Yoğurt ateşte hafif ısıtılır.
4 yumurta (bolca kullanılan) Antep zeytinlerinden sıkılmış zeytinyağı ile iyice pişirilir
Pişen yumurta olduğu gibi sarımsaklı yoğurda karıştırılır
Ortaya muhteşem bir beyaz yeşil ve sarı karışımı çıkar
Bu kadar mı?
Hayır; Antep bulguru ile pişirilmiş sade bulgur pilavı pişirilir yanına...
(Babam böyle yerdi, canına değsin)
Veeee....
Tırnaklı, kübban veya açık ekmek (pide ekmeği) fark etmez
Afiyetle yenir.😀🍽🥄
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder