2 Mart 2024 Cumartesi

KULİS / SÜREYYA SERDENGEÇTİ, KENDİ EL YAZISINI OKUYAMADI

Cahit UYANIK

Merkez Bankası'nın (MB) geçen hafta açıkladığı Finansal İstikrar Raporu, kamuoyuna Başkan Süreyya Serdengeçti tarafından tanıtıldı. Serdengeçti, raporla ilgili uzun ve teknik bir konuşma yaptı. Öyle ki bu konuşma metni, ertesi gün gazetelere doğru dürüst girmedi. Serdengeçti daha sonra ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Toplantı sırasında hayli neşeli olduğu gözlenen Serdengeçti, soruları unutmamak için not etti. Sırası gelen soruyu cevaplandıran Serdengeçti, bir ara duraksadı ve "Kendi el yazımı okuyamıyorum. Soruyu bir daha alayım" demekten kendini alamadı. 

Serdengeçti sorulara verdiği cevaplarda özet olarak; yazdıkları raporların okunmadığını savundu. Ancak gazeteciler de raporların aşırı teknik ve verdiği mesajların karmaşık olduğunda ısrarcı bulundular. Serdengeçti, bir ara düzeltme yapıp raporların gazeteciler değil kamuoyunun geneli tarafından okunmadığını anlatmaya çalıştı ama toplantıyı izleyen tecrübeli gazetecileri ikna edemedi.

Neyse ki Başkan, gazetecilerin tüm sorularına beklenenden de açık yanıtlar verdi ve böylece "anlaşıldık, anlaşılmadık" tartışması unutuldu gitti.

(Bu kulis haberi, günlük ekonomi gazetesi Referans'ın Başkent Kulisi köşesinde 17 Ağustos 2005 tarihinde yayınlanmıştır.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder