20 Aralık 2017 Çarşamba

BALIKESİR SEKA ÖZELLEŞTİRMESİNDE "YARGILAMAMA" KARARI KALDIRILDI


Cahit UYANIK

Danıştay 1. Dairesi, SEKA'ya ait Balıkesir İşletmesinin satışına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Kararı'nın iptaline ilişkin "yargı kararını uygulamamak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ve Başkan Yardımcısı İsmail Destan hakkında soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararı kaldırdı. 


Konuyla ilgili 3 ayrı vatandaş tarafından açılan davada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ÖİB bürokratları hakkında soruşturma izni vermemişti. Bu karara şikayetçiler itiraz ederek, Unakıtan'ın kararının kaldırılmasını istediler. Danıştay 1. Dairesi, Unakıtan'ın soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararını, Kilci ve Destan yönünden 2'ye karşı 3 üyenin oyuyla kaldırdı. 


Kararda yargı kararlarının icaplarına göre 30 gün içinde işlem tesis edilmediği, ilgililere isnat edilen eylemin haklarında hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi.



Dosya Kilci ve Destan yönünden soruşturmayı yapması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık, soruşturma sonucunda Kilci ve Destan hakkında dava açabileceği gibi takipsizlik kararı da verebilecek.



Danıştay'ın aynı dairesi Tüpraş'ın yüzde 14,76'sının satışıyla ilgili olarak da önceki gün 3 ÖİB bürokratı hakkında benzeri bir karar almıştı. Balıkesir SEKA, 3 yıl önce Albayrak Grubu'na 1,1 milyon dolara satılmıştı.
(Bu haber 07 Ocak 2006 tarihinde Referans Gazetesinde yayınlanmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder