6 Aralık 2017 Çarşamba

İSRAİL'DE 13 YILDA 1 MİLYAR DOLARLIK İNŞAAT İŞİ ALAN TÜRK FİRMASI


İsrail'deki iki önemli bakanlığın binasını inşa eden Türk firması hangisi?
Yafa-İsrail


Cahit UYANIK

KUDÜS - İsrail'de "aldığı işi en hızlı bitiren şirket" olarak tanınan Yılmazlar İnşaat Grubu'nun, 13 yılda bu ülkede üstlendiği işlerin büyüklüğü 1 milyar dolara yaklaştı. Halen İsrail'de 20 şantiyede çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yılmazlar İnşaat Grubu Genel Müdürü Ahmet Arık, burada bine yakın Türk işçisi istihdam ettiklerini söyledi.

İsrail'deki Türk işçileri belli bir kota dahilinde çalıştırdıklarını ifade eden Arık, bu kotanın artırılması halinde işçi sayısını 2-3 bine çıkaracaklarını anlattı. Arık, Türk işçilerinin İsrail'in Türk ordusunun tank modernizasyonunu üstlenmesi sebebiyle imzalanan off-set anlaşmasından yararlanılarak bu ülkede istihdam edilebildiğini kaydetti. İsrail'de konut, devlet ihaleleri, 35 kattan yüksek gökdelenler, altyapı, köprü, fabrika, elektrik tesisi ve su arıtma tesisi inşa ettiklerini ifade eden Arık, halen İsrail'in tek su kaynağı olan Tiberya Gölü'nde büyük bir arıtma tesisi inşa ettiklerini söyledi.


İki bakanlık inşa etti

Faaliyetlerini 1967 sınırları dahilinde sürdürdüklerini ve Filistin bölgelerinde faaliyette bulunmadıklarını anlatan Arık, İsrail'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Bakanlığı ve İç İstihbarat Bakanlığı'nı kendilerinin inşa ettiğini söyledi. İsrail'de nasıl bu kadar çok sayıda ve önemli inşaat işi alabildiklerine yönelik soruya karşılık ise Arık, "Çünkü herkesten daha hızlı inşaat yapıyoruz. O nedenle tercih edildiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Osmanlı'nın Yafa'da terk ettiği 
son idari bina restore edilecek 

Yılmazlar Grup, İsrail'de Osmanlı İmparatorluğu'nun Yafa kentindeki 1917'de terk ettiği son idari binasını da restore edecek. Bu binanın restorasyonu için Türk Dışişleri Bakanlığı'nın 1 milyon dolar ödenek ayırdığı ve restorasyonun 1 yıla kadar tamamlanacağı da belirtildi. Bina İsrail Hükümeti tarafından 24 yıllığına Türk Hükümetine kiralandı.
(Bu haber, 04 Mart 2008 tarihli Referans Gazetesinde yayınlanmıştır.)  
İSRAİL'DEKİ İŞ TOPLANTISINDA FİLİSTİN GERGİNLİĞİ ÇIKTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder