28 Temmuz 2018 Cumartesi

CV'SİNDE DOĞUM TARİHİ YAZMIYOR... DONALD TRUMP KİMDİR?

"En yaşlı" ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'ın internet sitesindeki hayat hikayesinde doğum tarihi bulunmuyor.

Dünya ve Türkiye gündeminden bir türlü düşmek bilmeyen ABD Başkanı Donald Trump kimdir? ABD'nin 45. Başkanı olan ve 'en yaşlı başkan' sıfatını taşıyan Trump'ın, doğum tarihine yer verilmeyen (14 Haziran 1946 doğumlu) Beyaz Saray'ın internet sitesinde yayınlanan özgeçmişi, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği web sitesinde Türkçe olarak aşağıdaki gibi yer aldı:
"Donald J. Trump Amerikan başarı hikayesinin vücut bulmuş halidir. Özellikle kendi alanı olan emlak, spor ve eğlencede hayatı boyunca iş ve girişim dünyası için mükemmellik standardını belirlemiştir. Benzer şekilde siyaset ve kamu hizmetine adım artışı da, mucizevi bir şekilde ilk adaylığında, Başkanlık zaferi ile sonuçlanmıştır.
"İş Bitirme Sanatı" adlı kitabı klasik bir eser
Wharton Finans Okulundan mezun olduktan sonra Trump, emlak geliştirme alanında babasının izinden gitmiş, New York’da emlak geliştirme dünyasına girmiştir. Kısa zaman içerisinde Trump imzası önce Manhattan’daki, ardından dünyanın dört bir yanındaki en seçkin adreslerle eş anlamlı hale gelmiştir.  Yetkin bir yazar olan Trump’ın on dört kitabı en iyi satanlar listesine girmiştir,  ilk kitabı İş Bitirme Sanatı (The Art of the Deal) yayımlandığı yılın bir numaralı kitabı olmanın yanı sıra, günümüzde de iş dünyasını konu alan klasik eserlerden biri sayılmaktadır.

(Tıklayınız) "PASTÖR BRUNSON BIRAKILMAZSA TÜRKİYE'YE AMBARGO UYGULARIZ" DİYEN ABD BAŞKAN YARDIMCISI PENCE KİMDİR?

Aldığı 62 milyon oy Cumhuriyetçiler için bir rekor 
Trump adaylığını 16 Haziran 2015’de duyurmuş ve on yedi Cumhuriyetçi aday seçim kampanyalarını askıya aldıktan sonra Temmuz 2016’da Cumhuriyetçilerin Amerika Birleşik Devletleri Başkan adayı olmuştur. Trump 8 Kasım 2016’da son 28 yıl içinde hiç bir cumhuriyetçi adayın elde etmediği ezici bir çoğunlukla seçiciler kurulundaki seçimi kazanmıştır. Ülke çapında 2.600 ilçede seçimi kazanmıştır ve böylesi bir zafer 1984 yılında Başkan Reagan’dan beri elde edilmemiştir. Buna ek olarak, halk oylamasında 62 milyon oydan fazla oy almıştır ve bu sayı bir cumhuriyetçi adayın aldığı gelmiş geçmiş en yüksek oy sayısıdır. Seçiciler kurulundan da 306 oy alarak 1988’de George H.W. Bush’dan bu yana en fazla seçici kurul oyu alan cumhuriyetçi aday olmayı başarmıştır. 
Trump'çılık tarihi bir akımdır
Milyonlarca Amerikalı, Başkan Trump’ın ülkemizi yeniden inşa etme ve statükoyu değiştirme mesajına inanarak peşinden gelmiştir – bu gerçekten ulusal bir zafer ve tarihi bir akımdır. Donald J. Trump, Flint, Michigan, Cleveland şehir merkezindeki okullar ve Florida’daki Hispanik kiliseleri gibi Cumhuriyetçilerin zor oy aldığını bildiği yerlerde kampanyasını yürütmüştür çünkü ekonomik güçlenme mesajını bütün Amerikalılara aktarmak istemiştir.  Miyonlarca Cumhuriyetçi Trump’a güvenerek oylarını ona vermiştir çünkü daha iyi ticari anlaşmalarla Amerikalıları refaha kavuşturacağına inanmışlardır ve sonuç olarak cumhuriyetçiler bir çok yeni yerden de oy almayı başarmıştır. Başkan Trump’ın seçilmesi bariz bir şekilde tüm kesimlerden Amerikalıları bir araya getirmiştir. Başkan Trump görevinin ilk gününden son gününe kadar ülke için faydalı sonuçlar getirmeye hazırdır.
5 çocuğu 8 torunu var
Başkan Trump on iki yıldır Melania ile evlidir, Barron adında bir oğulları vardır. Trump’ın aynı zamanda Don, Ivanka, Eric and Tiffany adında dört yetişkin çocuğu ve sekiz tane de torunu vardır.
(Ara başlıklar bana aittir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder