4 Temmuz 2018 Çarşamba

CİNER'DEN KAPATMA ÖNCESİ İLGİNÇ DEĞERLENDİRME: GAZETELERİN SONUNUN GELDİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ...

Cahit UYANIK

Yarın son sayısını yayınlayacak olan Habertürk Gazetesinin sahibi Ciner Grubu'nun resmi internet sitesinde gazete ile ilgili ilginç bir değerlendirme bulunuyor. Ciner Grubu, Habertürk Gazetesi'ni internet yayıncılığı ve reklamcılığının baskısına dayanamadığı için kapattığını açıklamıştı.

Oysa Ciner Grubunun resmi internet sitesinde Habertürk Gazetesinin, "İnternet ve görsel medya karşısında gazetelerin sonunun geldiği konuşulan bir dönemde" 1 Mart 2009 tarihinden itibaren yayınlanmaya başladığı vurgulanıyor. Habertürk Gazetesiyle ilgili Ciner Grubu resmi internet sitesindeki kısa tanıtım yazısı aynen şöyle:


nternet ve görsel medya karşısında gazetelerin sonunun geldiği konuşulan bir dönemde, Türk basınında yeni bir oluşum yaratmak ve Türk okurunu dünya standartlarında habercilik anlayışıyla buluşturmak üzere 1 Mart 2009’da yayın hayatına başlayan Habertürk Gazetesiergonomik boyutu, kağıt ve baskı kalitesi, okunabilir ve anlaşılabilir habercilik anlayışı, gündem belirleyen röportajları ve özel dosyalarıyla kısa sürede “Türkiye’nin en etkin gazetesi” olmayı başarmıştır. 

Baskı teknolojisi sayesinde ilanlarda perforajdan kokuya ve hatta üç boyuta kadar reklam verenler için yepyeni olanaklar, yaratıcı ajanslar için yeni rekabet alanları sunan Habertürk bu konseptte tek gazete olarak da sektöre öncülük etmiştir. Türk medyasında tarafsız ve bağımsız yönüyle de ilgi çeken ve güven sağlayan Habertürk’ün tek kriteri 'Doğruluk'tur. Habertürk Gazetesi'nin hayata geçirdiği bir diğer öncü yenilik olan dijital platform 'HT Dokun' uygulaması ile gazete artık sadece okunabilir bir formatta kalmayıp, kağıtla dijital dünya arasında bağ kurmaktadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder