25 Temmuz 2018 Çarşamba

TUZ GÖLÜ DOĞAL GAZ DEPO KAPASİTESİNİ ARTIRACAK İHALE SÜRECİ BİR YIL ÖNCE BAŞLAMIŞTI

SPESİFİK SATIN ALMA İLANI ÖN YETERLİK DAVETİ
BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Doğal Gaz Yeraltı Depolama Daire Başkanlığından:
Ülke                                                 :  TÜRKİYE
Projenin Adı                                   :  DOĞAL GAZ DEPOLAMA GENİŞLETME PROJESİ
Sözleşme Adı                              :  Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi Genişletme Projesi Mühendislik, Temin ve Montajı İşi
Sektör                                              :  ENERJİ
İkraz No./Kredi No./Tahsisat No.    :  P162727
Ön Yeterlik Referans No.                :  G-1-2
1. BOTAŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş., mevcut Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisinin kapasitesinin arttırılmasına yönelik olarak Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi çerçevesinde Dünya Bankası’ndan kredi sağlanmasına yönelik müracaatta bulunmuş olup, bu kredinin bir bölümünü Proje kapsamındaki Tedarik, Yapım İşleri, Danışmanlık Dışı Hizmetler ve Danışmanlık Hizmetleri satın alma işlerinde kullanacaktır. Bahse konu Genişletme Projesi diğer Uluslararası Finans Kuruluşları ile ortaklaşa finanse edilebilir. Satın Alma İşlemleri Dünya Bankası’nın Satın Alma Mevzuatı kapsamında yönetilecektir.
2. BOTAŞ, mevcut Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisinin kapasitesini 1 Milyar Sm3 ten 5 Milyar Sm3’e, günlük enjeksiyon kapasitesini 30 Milyon Sm3 ten 60 Milyon Sm3’e ve gaz çekiş (send out) kapasitesini yaklaşık 40 Milyon Sm3 ten 80 Milyon Sm3’e çıkartmayı planlamaktadır;

(Tıklayınız) TUZ GÖLÜ DOĞAL GAZ DEPOSUNU GENİŞLETMEK İÇİN 2,4 MİLYAR DOLAR DIŞ KREDİ


Bu amaçlarla; Yüklenici aşağıdaki işleri yapmakla yükümlü olacaktır;
a. Temel Mühendislik Çalışmalarının gözden geçirilmesi ve Detay Mühendislik Çalışmalarının yapılması; ve
b. Aşağıdaki İşlerin Dizayn, Tedarik ve Monatjı (DS&I):
i. Yüzey Tesisleri: Yüzey Tesisleri Pig Alma /Atma Ünitesi, Kompresörler ve sürücüleri, Gaz Ölçüm Ünitesi, Filtre ve Ayrıştırıcılar, Isıtıcılar, Soğutucular, Kurutma Üniteleri, Dehidrasyon Üniteleri, Eritme Pompaları, Kuyu Başı Ekipmanları, Seyreltme Pompaları, Sıvı azot Üniteleri, Yakıt Gazı Tedarik Sistemi, İletim Boru Hatları, Depolama Tankları, Yangın Sistemleri, Havalandırma Sistemleri, Basınç Kontrol Sistemi, Güç Temin Sistemi, Jeneratörler, Enstrümantasyon Kablolamaları, Ünite ve Tesis Kontrol Sistemleri, Otomasyon Bileşenleri, SCADA, Yedek ve Destek Ekipmanları, Bağlantı Borulamaları ve bunlara ait vanalar, Saha Borulama Sistemleri, Bağlantı Manifodları, vs. gibi teknolojik ünitelerin tedarik ve montajını içerir.
ii. Yeraltı Tesisleri: Genişletme Projesi kapsamında depolama lisansı alınmış Sahada Çözeltme Madenciliği yöntemi ile toplam 5 Milyar Sm3 çalışma gazı kapasitesine ulaşmak için   48 adet ilave kuyunun sondajı ve eritmesi planlanmaktadır. Bu kısım; Temel Mühendislik Çalışmalarının gözden geçirilmesi, Detay Mühendislik Çalışmalarının yapılması, Uygun Yeraltı Donanımları ile Kuyu Sondajlarının yapılması, Gaz Depolama amaçlı Tuz Kavernalarının eritilmesi (her bir kaverna yaklaşık 630.000 - 750.000 m³ net geometrik hacme sahip olacaktır), Her bir Kavernada İlk Gaz Dolumu, Her bir Kavenadaki Susuzlandırma Dizgilerinin Geri Çekilmesi (snubbing-out), Her bir Kavernanın devreye alınması ve Kavernaların Devir Teslime kadar İşletilmesi öğelerini kapsamaktadır.
iii. Tatlı Su ve Tuzlu Su Deşarj Boru Hatları: Bu kısım Hirfanlı Barajından, Proje Sahasına 120 km uzunluğunda (52”-56”) Tatlı Su Hattı ve Yeni Eritme Tesisinden Tuz Gölüne 40-45 km uzunluğunda Tuzlu Su Deşarj Hattının yapımını kapsamaktadır. Bu kısım aynı zamanda gerekli sayıda Pompa İstasyonu ve Depolama Tanklarını içermektedir.
iv. Elektrik Temini: Proje Tatlı Su Pompa İstasyonları ile Yüzey ve Yer Altı Tesisleri için elektrik nakil hatlarını kapsamaktadır.
Teklif Vermeye Davet’in Eylül 2017 de gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.
3. Ön Yeterlik, Dünya Bankası’nın IPF Borçlularına Yönelik Satın Alma Düzenlemeleri, Temmuz 2016 (Satın Alma Düzenlemeleri) içerisinde tanımlanan prosedürlere uygun olarak ve Satın Alma Düzenlemerinde tanımlanmış tüm Yeterli Başvuru Sahiplerine açık olacak şekilde yapılacaktır.
4. İlgilenen Yeterli Başvuru Sahipleri daha fazla bilgi için aşağıda adresi verilen BOTAŞ’tan çalışma günleri içerisinde TSİ 09:00 -16:00 arasında bilgi edinebilirler. İlgili Başvuru Sahipleri, Ön Yeterlik Dokümanlarının İngilizce dilindeki tam bir setine aşağıdaki adrese yapılacak yazılı başvurularına ilaveten IBAN: TR 1000 0150 0158 0480 0400 4715 (Türkiye Vakiflar Bankasi T.A.O Kurumsal Merkez Şubesi) hesabına geri ödemesiz ve banka komisyonları ve transfer masraflar hariç 100 ABD Doları yatırarak elde edebilirler. Dokümanlar kurye ile gönderilebilir ya da aşağıdaki Paragraf 5’te yer alan adresten Şirket Yetkilisi vasıtası ile temin edebilirler. Ön Yeterlik Dokümanının salt okunur haldeki bir kopyasına Paragraf 5’te yer alan BOTAŞ internet sitesinden Başvuruda bulunan adaylar ulaşabilirler.
5. Ön yeterlik başvuruları ilgili firmaya ait olduğu açıkça belli olacak kapalı zarflar içerisinde aşağıdaki adrese 18 Ağustos 2017, saat 15:00’e (TSİ) kadar teslim edilmelidir. Geç başvurular kabul edilmeyecektir.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. - BOTAŞ
İlgili: Sn. Gazi DÜLGER (Doğal Gaz Yeraltı Depolama Daire Başkanı)
Adres: Bilkent Plaza 4. Cadde A - 2 Blok, 06800 Bilkent/ANKARA
Telefon: 00 90 312 297 22 87
Faks: 00 90 312 266 0733 veya 00 90 312 266 0734
E-Posta: ugs@botas.gov.tr
İnternet Sayfası: www.botas.gov.tr

(Bu ilan 01 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmıştır) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder