26 Temmuz 2018 Perşembe

"PASTÖR BRUNSON BIRAKILMAZSA TÜRKİYE'YE AMBARGO UYGULARIZ" DEDİ... ABD BAŞKAN YARDIMCISI PENCE KİMDİR?


PENCE: INDIANA'YA AAA REYTİNG NOTU ALDIRINCA TÜM ÜLKEYİ KISKANDIRAN 'HRISTİYANLIK BAĞI GÜÇLÜ' POLİTİKACI

"Türkiye bu masum din adamını serbest bırakmak ve onu Amerika'ya göndermek için derhal adım atmazsa, ABD, Pastör Andrew Brunson özgür kalan kadar Türkiye'ye ciddi yaptırımlar uygulayacaktır" diyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence kimdir?

6 çocuklu bir ailenin ferdi

"Michael R. Pence, 7 Haziran 1959’da Indiana eyaletinin Columbus şehrinde Edward ve Nancy Pence’in altı çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiştir. Küçüklüğünde Amerikan rüyasının gerçekleşmesini kendi gözleriyle izleme şansına erişmiştir. Büyükbabasının 17 yaşında Amerika Birleşik Devletleri’ne göçmesiyle, tüm aile Ortabatıya yerleşmiştir. Geleceğin Başkan Yardımcısı annesi ve babasının hayattaki en önemli şeyleri – aileyi, işlerini ve itibarlarını – sıfırdan başlayarak kurmasına şahit olmuştur. Yaşadıkları küçük kasabada başarılı bir market açan anne ve babasının yanı başında çok çalışmanın, inancın ve ailenin önemine inanmayı öğrenmiştir.

Hristiyanlıkla bağlarını üniversitede 
tarih okurken güçlendirdi

Başkan Yardımcısı Pence 1981’de Hanover Koleji’nde öğrenimine başlamış, tarih dalında lisans derecesi almıştır. Halen hayatının itici gücü konumundaki Hristiyanlık inancıyla bağlarını bu yıllarda kuvvetlendirmiştir. Pence daha sonra Indiana Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumuş, burada hayatının aşkı Second Lady Karen Pence ile tanışmıştır.
Başkan Yardımcısı Pence mezun olduktan sonra avukatlık yapmış, Indiana Politikaları İzleme Vakfı’nın liderliğini üstlenmiş ve Indiana’da bir radyo sohbet programı ve kamu işleri üzerine haftalık bir televizyon programı olan The Mike Pence Show’un sunuculuğunu yapmıştır. Bu süreçte isimleri Michael, Charlotte ve Audrey olan üç çocuk babası olmuştur.

40 yaşında milletvekili oldu

Indiana’nın iyi kalpli, çalışkan insanlarının arasında büyüyen Başkan Yardımcısı Pence, kendisine pek çok şey kazandırmış olan eyalet ve ülkeye borcunu ödemesi gerektiğinin farkında olduğu için 2000’de kongrede eyaletini temsil etmek üzere adaylığını koymuş, başarılı olmuş ve böylece 40 yaşında Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’ne girmiştir.
Doğu-merkez Indiana halkı Başkan Yardımcısı Pence’i altı kez Kongre’deki kendilerini temsil etmesi için seçmiştir. Kongre’de sınırlı iktidarın, mali sorumluluğun, ekonomik kalkınmanın, eğitim olanaklarının geliştirilmesinin ve Amerikan Anayasası’nın sıkı bir destekçisi olarak tanınmıştır. Pence’in liderlik kapasitesini hemen fark eden meslektaşları, kendisini oy birliğiyle Meclis Cumhuriyetçi Çalışma Komitesi ve Meclis Cumhuriyetçi Konferansı başkanı seçmişlerdir. Başkan Yardımcısı bu kapasitede görev yaparken hükümetin küçülerek daha etkin hale gelmesini ve yetkilerin bir kısmını eyalet ve yerel hükümetlere iade etmesini sağlamıştır.

Vali iken eyalet ekonomisini güçlendirdi
Başkan Yardımcısı Pence, 2013’te Indianalılar tarafından Indiana’nın 50. Valisi seçilmiş ve başkentten ayrılmıştır. Sınırlı hükümet ve düşük vergi felsefesini Indiana eyaletinde de uygulamıştır. Indiana Valisi olarak eyalet tarihindeki en büyük vergi indirimini getirmiştir; eyaletin rekabet üstünlüğünü perçinlemek, yeni yatırımcılar çekmek ve yüksek ücretli istihdam olanakları sağlayabilmek üzere gelir vergisi, iş mülkleri vergisi ve kurumlar gelir vergisini düşürmüştür. İstihdama verdiği büyük önemle birlikte, görev yaptığı dört yıl içinde eyaletin işsizlik oranı yarıya inmiştir; görev süresinin sonuna geldiğinde ise eyaletin 200 yıllık tarihinin en yüksek istihdam oranları yakalanmıştır.

AAA reyting notuyla ülkeyi kıskandırdı
Başkan Yardımcısı Pence, Indiana Valisi olarak görev yaparken eğitime ayrılan bütçeyi arttırmış, okul seçeneklerini genişletmiş ve eyalet tarihindeki ilk devlet ödenekli okul öncesi eğitim planını hazırlamıştır. Mesleki ve teknik eğitimin her lisede öncelik haline gelmesini sağlamıştır. Başkan Yardımcısı Pence’in liderliğinde, “Amerika’nın Kesişme Noktası” olarak bilinen Indiana’da yeni yol ve köprü yapımına 800 milyon doların üzerinde yatırım yapılmıştır. Başkan Yardımcısı’nın, eyalete güçlü rezervler ve tüm ülkeyi kıskandıran AAA kredi notu kazandıracak dürüstçe düzenlenmiş iki bütçe hazırlamak için Indiana Eyalet Meclisi ile işbirliği yapması sayesinde, rekor seviyelerdeki vergi indirimleri ve yollar ve okullara yapılan yeni yatırımlara karşın, eyalet mali sorumluluk ilkesinden ödün vermemiştir.

Trump, neden başkan yardımcısı yaptı?
Başkan Donald Trump’i 2016’nın Temmuz ayında Mike Pence’i başkan yardımcısı adayı olarak seçmeye sevk eden de Indiana’nın başarı hikayesi, Başkan Yardımcısı Pence’in yasama ve yönetme alanlarındaki deneyimi ve aile değerlerine bağlılığıdır. Amerikan halkı 8 Kasım 2016’da Donald Trump’ı başkan, Pence’i ise başkan yardımcısı seçmiştir. Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Pence 20 Ocak 2017’de göreve başlamıştır.
Başkan Yardımcısı Mike Pence Tanrı’nın lütfu, ailesinin sevgi ve desteği ve her Amerikalının doğuştan hakkı olan özgürlüğün sunduğu nimetler için minnettar olmayı sürdürmektedir. Hep birlikte Amerika’yı Yeniden Harika Kılarken Amerikan halkıyla çalışmayı sabırsızlıkla beklemektedir.
(ABD'nin Ankara Büyükelçiliği internet sitesinden alınmıştır. Ara başlıklar bana aittir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder