28 Mayıs 2018 Pazartesi

İTALYA BAŞBAKAN ADAYI COTTARELLİ'Yİ, 18 YIL ÖNCE "TELEVOLE ZULÜMÜ" İLE FENA BUNALTMIŞTIK


BİRAZ CİDDİYET LÜTFEN...

Cahit UYANIK

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli memlekete intikal etti de, "televole virüsü" etkisi altına giren bazı basın çalışanları rahat ettiler. Cottarelli'ye zulüm, daha Atatürk Havalimanında başladı.  Gayretkeş bazı basın çalışanları soru araya araya, Cottarelli'nin bir Türk sevgilisi olup olmadığını merak etmişler. Adamcağız da gayet ciddi bir şekilde Türkiye'ye sadece çalışmaya geldiğini belirtmiş. Cottarelli'nin medeni durumu hakkında bilgimiz yok. Ancak evli ise vay başına gelenler... Cottarelli'nin böyle bir durumda, İbrahim Tatlıses-Derya Tuna Olayında olduğu gibi televizyon ekranlarında "kalben" boşanmasını sağlasak, acaba stand by anlaşması tehlikeye girer mi?

Cottarelli'ye zulüm, temaslarının ilk gününde de devam etti. Hazine Müsteşarlığının kapısında yapılan ayaküstü basın açıklamasında, televole kültürümüzün en seçkin örnekleri sergilenmeye devam edildi. Günlerdir "IMF bu ziyaretinde acaba nelerin üzerinde ağırlıkla duracak?" diye kafa patlatıp, bürokrasiye telefon üstüne telefon yağdırıp, Niyet Mektubu ve bittabi 2 adet ek niyet mektubunu hatim indiren Orsoy Girgiç arkadaşımızın davudi sesi, daha sorusunu soramadan, Hakan Şükür'ün İnter'deki performansına Cottarelli'nin yorumunu merak eden geveze ve cırtlak seslerin arasında kaybolup gitmiş. 

Elbette sululuk ve rezalet bu kadarla bitmemiş. Hani Cottarelli, Türkiye'ye indiğinde yemeklerden baklavayı özlediğini söylemişti ya... "Bir koşu, yarım kilo baklava alıp geleyim de, Cottarelli'yi öyle görüntüleyelim" şeklinde televizyon cinlikleri taslayanları gemlemek bayağı zor olmuş. Neyse ki Hazine yetkililerinin sert çıkışı sonrasında bu hain emeller hüsrana uğramış. 

Anlattıklarımın hepsi yaşanmış gerçekler. Hayal gücümün yarattığı ama bu gidişle yakında gerçeğe dönüşebilecek küçük bir "senaryo-haber"le yazımı bitirmek istiyorum:

"Ankara'daki temaslarına başlayan Cottarelli, dün gece İstanbul'a gelerek filanca televizyondaki spor programına katıldı. Program sırasında Gaziantep'in ünlü baklavacısı Güllüoğlu'ndan getirilen baklava ikram edilen Cottarelli, İnter'de top koşturan Hakan Şükür konusunda biraz daha sabırlı olunmasını istedi. Fiorentina'yı yöneten Fatih Terim'in uluslararası başarılara imza atmış mükemmel bir teknik direktör olduğunu belirten Cottarelli "Ama Galatasaraylı Emre'nin kesin transfer edilmesi gerekli" şeklinde konuştu. Cottarelli, Beşiktaş'ı yöneten teknik adam Scala'ya bir İtalyan olarak kefil olduğunu bildirdi. 
         
Cottarelli televizyon binasından ayrılırken yanında görüntülenen bayanın ise sevgilisi değil, IMF'deki işinden uzaklaştırıldığını tebliğ eden görevli müfettiş olduğu öğrenildi.

Cottarelli'nin Türkiye'ye yerleşerek, IMF'deki maaşının üç katı parayla yüksek tirajlı bir gazetemizin spor sayfasında köşe yazacağı, yazılarında arada bir ekonomik konulara değineceği ve sık sık televizyondaki spor programlarında boy göstereceği bildirildi".
(Bu yazı Finansal Forum Gazetesinde 04 Eylül 2000 tarihinde Başkentten Yansımalar köşesinde yayınlanmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder