2 Ekim 2022 Pazar

MANİSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, PROF. DR. SADIK KAKAÇ'I GAZETE İLANIYLA ONURLANDIRDI

Prof. Dr. Sadık Kakaç

Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sadık Kakaç’ı Gazetelere Verdiği İlanla Onurlandırdı

Kırk beş yıl önce Türkiye’nin ikinci organize sanayi bölgesi olarak kurulan ve bünyesinde 213 önemli sanayi kuruluşunu bulunduran Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB), Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sadık Kakaç’ı gazetelere verdiği ilanla onurlandırdı. MOSB, “Bilim ve Teknolojide Türkiye’nin Gücü, Bizim Gücümüz” sloganı ile verdiği ilanda, Prof. Dr. Kakaç’la birlikte 12 bilim insanını sayarak “MOSB olarak bilim ve teknolojide çığır açan araştırmalarıyla Türkiye’nin gelişmesinde önemli katkılar sağlayan tüm bilim insanlarımızı gururla anıyoruz. İnanıyoruz ki; sanayinin öncüleri olarak biz de, sahip olduğumuz bu değerlerin izinde her geçen gün yeni cevherler yetiştirerek büyümeye devam edeceğiz” mesajını kullandı.


İlanda ‘Makine Mühendisi’ unvanı ile tanıtılan Prof. Dr. Kakaç’ın yanı sıra, Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayan Eşref Adalı (Bilgisayar Akademisyeni), Dilhan Eryurt (Gök Fizikçi), Ekrem Akurgal (Arkeolog),  Agop Dilaçar (Dilbilimci), İhsan Ketin (Jeoloji Profesörü), Remziye Hisar (Kimya Profesörü), Hatice Nüzhet Gökdoğan (Gökbilimci), Oktay Sinanoğlu (Kuantum Kimyacısı), Jale İnan (Arkeolog), Cahit Arf (Matematik Profesörü) ve Celal Şengör’e (Jeolog) de yer verildi.

MOSB yetkilileri, Türkiye’nin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşabilmesi için 2014 yılında inovasyonu ana bilgilendirme ve dikkat çekici tema olarak belirlediklerini ifade ederek “İlanımızda enerji ve nükleer enerji alanındaki yenilikçiliğe yönelik araştırmaları, TÜBİTAK’taki hizmetleri, Uluslararası Mühendislik Eğitimi ve Araştırma Teşkilatı’ndan (iNEER), dünya çapında mühendislik eğitimine  katkıları sebebiyle kazandığı Liderlik Ödülü sebebiyle Sadık Hocamıza da yer verdik. İlanın yanı sıra, bastırdığımız masa takvimlerinde de, bu 12 bilim insanının ayrıntılı özgeçmiş bilgilerini paylaşarak binlerce insana ulaşmalarını  sağladık” dediler.

(Bu haberim, 02 Ekim 2014 tarihinde TOBB ETÜ web sitesinde yayınlanmıştır)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder