6 Aralık 2021 Pazartesi

KEMAL DERVİŞ, TÜRKİYE'YE GELDİKTEN KISA SÜRE SONRA MGK'YA KATILARAK EKONOMİ SUNUMU YAPMIŞTI

Bülent Ecevit - Kemal Derviş
EKONOMİ MGK GÜNDEMİNDE

Cahit UYANIK

Devlet Bakanı Derviş, önümüzdeki Salı günü yapılacak olan MGK toplantısına katılarak Kurul üyelerine ekonomik durum hakkında brifing verecek.

Ankara - Türkiye'nin 19 Şubat'ta içine girdiği ekonomik kriz, yaklaşık 2 ay sonra Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) gündeminde tartışılacak. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, önümüzdeki Salı günü yapılacak olan MGK toplantısına katılarak Kurul üyelerine ekonomik durum hakkında brifing verecek. 

Salı sabahı saat 09.30'da Çankaya Köşkünde yapılacak toplantıya, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlık edecek. Derviş ise Kurul gündemindeki 'Ekonomik Durum' maddesine gelindiğinde toplantı salonuna alınacak. Derviş, MGK'nın doğal üyesi değil. Sadece gündemle ilgili olarak toplantılara katılabiliyor. Kurul toplantısı, Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Ecevit'in 19 Şubat'taki MGK toplantısında tartışmasının kamuoyuna yansıması sonrasında patlayan ekonomik krizin faturasının çıkarılması açısından kritik önem arz edecek. 

Derviş aynı gün öğleden sonra saat 13.30'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 40 üyesine ekonomik durumla ilgili olarak gizli bir brifing sunacak. Toplantıya Derviş, Komisyon Başkanı, Komisyon üyeleri, yeminli tutanak memurları ile sağır hizmet görevlileri haricinde hiç kimse alınmayacak. Derviş'in bilgi vereceği süre 2,5 saat olarak belirlendi.

Hafta sonu Antalya'da

Öte yandan Derviş, Tekstil İşverenleri Sendikasının Antalya'daki toplantısına katılmak üzere bu akşam üzeri (cumartesi) Antalya'ya gidecek. Cumartesi ve Pazar'ı Antalya'da geçirecek olan Derviş'in Pazartesi Ankara'ya dönmesi bekleniyor. Toplantıya Kamu Toplu İş Sözleşmelerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ile Türk İş Başkanı Bayram Meral de katılacak. Toplantıda toplu sözleşmelerle ilgili bir üçlü zirvenin söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

(Bu haber 21 Nisan 2001 tarihinde Finansal Forum gazetesinde yayınlanmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder