31 Aralık 2015 Perşembe

2003 YILINA; AK PARTİLİ VE TAYYİP ERDOĞANLI YILLARA GİRERKEN FİNANSAL FORUM'A YAZDIĞIM YENİ YIL MESAJI

Türkiye, 2002 yılı Kasım ayı ortasında bir seçim yapmış ve Ak Parti tek başına iktidara gelmişti. Recep Tayyip Erdoğan, anayasadaki siyasi yasaklılık maddesi kapsamına girdiği için milletvekili adayı olamamış ve seçilememişti. 

Partinin diğer doğal lideri Abdullah Gül, ilk Ak Parti Hükümetini kurmuştu. Biz 2003 yılına girerken "Ak Parti ve Abdullah Gül" ile dolu yıllara hazırlandığımızı düşünürken; Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal'ın desteğini arkasına alarak anayasayı değiştirtmiş ve kendisine milletvekili olmanın yolunu açmıştı. 

Derken; bir köy, hiç bir şekilde seçmen kütüğüne yazılmadığı için Siirt'te seçimler iptal edildi ve Recep Tayyip Erdoğan aday olarak milletvekili seçildi ve ikinci Ak Parti hükümetini kurarak Başbakanlık görevini üstlendi. Böylece (2016 yılına girerken de yaşadığımız gibi) Ak Partili ve Tayyip Erdoğanlı yıllar başlamış oldu.  

2003 yılının ilk ayları, ABD ve müttefik güçlerin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'i devirmek için Körfez'e askeri yığınak yaptığı, Türkiye'ye de 65 bini aşkın asker konuşlandırarak Irak'ı kuzeyden de sıkıştırmak istediği günlerdi. Türk siyasi tarihine "Tezkere Günleri" diye geçen 2003 yılının ilk haftaları, Mart ayında Meclis'in, yabancı güçlerin Türkiye'de konuşlanmasına izin veren   Gül hükümetinin tezkeresini reddetmesiyle hayli heyecanlı başlamıştı.

Ayrıca yeni seçilen Ak Parti hükümetlerinin; 2001 yılında, IMF'nin destek, yönlendirme ve zorlamalarıyla  büyük bedeller ödenerek başlatılan, enflasyonu yenerek, güçlü bir ekonomik büyümeye geçmeyi amaçlayan ekonomik programı sürdürüp sürdürmeyeceği de belli değildi. 

İşte böylesi iç ve dış belirsizlik ile risklerin yaşandığı bir ortamda; gazete yönetiminin görevlendirmesiyle Finansal Forum'a yazdığım ve 31 Aralık 2002-Salı günü yayınlanan yeni yıl mesajını sizlerle paylaşmak istiyorum:

HOŞ GELDİN 2003

NAMLULARIN GÖLGESİNDE SAVAŞ TEHLİKESİNİ İLİKLERİMİZE KADAR HİSSETTİĞİMİZ 2003'E GİRERKEN;

- ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN KIYMETİNİ BİLEREK,
- SAVAŞIN ACIMASIZ YÜZÜNÜ HEP ANIMSAYARAK,
- EKONOMİDE SON 2 YILDA YAPILAN FEDAKARLIKLARI UNUTMADAN,
- BİR AVRUPA ÜLKESİ OLMA YOLUNDA ADIMLARI SIKLAŞTIRARAK,
- TÜRKİYE'Yİ BARIŞ, REFAH, KARDEŞLİK VE BOLLUK ÜLKESİ HALİNE GETİRDİĞİMİZ GÜNLERİ GÖRMEK DİLEĞİ İLE,

SAĞLIKLI, NEŞELİ VE HUZURLU BİR YENİ YIL DİLERİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder