8 Ocak 2019 Salı

ZİRAAT'TE "DAĞITMAK" SÖZCÜĞÜ YASAKLANDI



Cahit UYANIK

Türkiye'nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası yeniden sahaya çıkıyor. Uzun zamandır kendi kabuğuna çekilip yeniden yapılanmakla uğraşan Ziraat, Bu defa ekonominin tüm alanlarını kredilendirmek üzere harekete geçti. Çiftçilerin yanı sıra müteahhitler, ihracatçılar, genç girişimciler ve tüm tüketiciler de bankanın ilgi alanına giriyor. 

Banka yöneticileri artık Ziraat şubelerinde kalemle masaya "tık tık" vurup müstahdem çağırmanın, vezneye girerken ele tutuşturulan para çekme pullarının, bir köşede esneyen memurların döneminin kapandığını ifade ediyorlar. Ancak Ziraat Bankası yöneticilerinin bir hassasiyeti var ki, önümüzdeki günlerde siz de kulak misafiri olabilirsiniz.

Eskiden bol keseden savrulan krediler nedeniyle oluşan imajdan rahatsızlık hisseden Ziraatçiler, bu meseleden söz açılınca "vermek" sözcüğü üzerinde özenle duruyorlar. Bazen "kredi dağıtmak" diye ağızlarından kaçırsalar da, bunu "kredi vermek" olarak hemen düzeltiyorlar. Anlaşılan Ziraat Bankasında yazılı değil ama sözlü şekilde "dağıtmak" sözcüğü yasaklanmış. 
(Bu yazı Ankara Ticaret Odası-ATO'nun yayın organı Ekonomik Denge'nin  Mayıs-2002 tarihli sayısında Ekokulak köşesinde yayınlanmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder