13 Eylül 2021 Pazartesi

PROF. DR. TEYFİK DEMİR KİMDİR?

 

Prof. Dr. Teyfik DEMİR

2005 yılında Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden (TOBB ETÜ) 2008 yılında yüksek lisansını, 2011 yılında doktorasını aldı. TOBB ETÜ’den yüksek lisans ve doktora derecelerini alan ilk akademisyendir. Doktora konusu omurga cerrahisinde kullanılan protezlerin biyomekanik performansları üzerine idi.

TOBB ETÜ’de Klinik Biyomekanik Laboratuvarını kurdu. 2011 yılında ‘Labiotech’ isimli biyoteknoloji laboratuvar şirketini de kurarak omurga protezleri ve benzerlerinin ulusal ve uluslararası çapta laboratuvar hizmetini vermeye başladı.

29 yaşında iken 2012 yılında, merkezi İngiltere'de bulunan 'Medical Device and Diagnostic Industry' adlı mesleki örgüt tarafından tüm dünyada medikal teknolojilerde çok önemli inovasyonlar gerçekleştirilen bilim insanlarına verilen ‘40 Yaş Altı Medikal Teknolojiler Alanında Büyük Başarı Gösteren 40 kişi’ arasına seçildi.

Toplam 52 ulusal ve uluslararası patente sahiptir. Geçen yıl omurga cerrahisinde sıklıkla kullanılan bir implant türü için yeni bir cerrahi teknik ve implant yerleştirme sistemini de içeren genişleyebilir özellikte omurlar arası füzyon implantı tasarlayarak Amerikan Patent ve Marka Ofisinden  en yeni patentini aldı.

Halen TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeliği, TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Başdanışmanlığı, Sağlık Bakanı Başdanışmanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder