8 Şubat 2019 Cuma

IMF'NİN YENİ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ KELMANSON SESSİZ SEDASIZ GÖREVE BAŞLADI


Cahit UYANIK 

Yerel seçimlerden sonra bir anlaşma yapılıp yapılmayacağı tartışıladursun; Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yeni Türkiye Daimi Temsilcisi sessiz sedasız göreve başladı. Srikant Seshadri'nin ayrılmasıyla, geçen yıl ağustos ayı itibarıyla  Ben Kelmanson göreve başladı.

IMF Türkiye Temsilciliğinin resmi sitesinde Belmanson hakkında şu bilgiler verildi: 

"Kelmanson, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasaların dahil olduğu geniş bir yelpazede küresel, bölgesel, ülke ve politika konularında kapsamlı bir deneyime sahiptir. Şu anki görevinden hemen önce, IMF'nin Moldova ve Letonya Misyon Şefi ve Avrupa Dairesinde Şube Müdürü Yardımcısı görevlerini yürütmekteydi. Daha öncesinde ise IMF'nin Birinci Başkan Yardımcısı'na Danışman olarak hizmet vermiştir. 

İlaveten Strateji, Politika ve Gözden Geçirme Dairesi’nde Direktör Danışmanlığı dahil çeşitli görevlerde bulunmuştur, Gelişmekte olan Piyasalar ve Düşük Gelirli Ülke Bölümlerinde Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır. Fon çalışanı olmadan önce, IMF İcra Kurulunda İngiltere İcra Direktörüne Danışman olarak görev yapmıştır. Fona katılmadan önce, Birleşik Krallık Hazinesi'nde yerli ve uluslararası ekonomi konularında çalışmıştır. Leeds Üniversitesi'nden ekonomi alanında lisans derecesine sahiptir."

IMF Türkiye Daimi Temsilciliği 2000 yılında açılmıştı. Şimdiye kadar IMF Türkiye Temsilcisi olarak görev yapan isimler şöyle: 

Odd Per Brekk (2000-04)
Hugh Bredenkemp (2004-07)
Hossein Samiei (2007-10)
Mark Lewis (2010-14)
Srikant Seshadri (2014-18)
Ben Kelmanson (2018)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder