5 Ağustos 2015 Çarşamba

KILIÇDAROĞLU, EKŞİ SÖZLÜK AVUKATININ SAYGISINI NASIL KAZANDI?


Cahit UYANIK

Ekşi Sözlük' isimli internet sitesi, uzun zamandır yayında. Bir nevi açık sözlük niteliğinde olan site, kullanıcılarının yorumlarıyla şekilleniyor. Zaman zaman hakkında yazı yazılan kişilerin tepkisini çeken site, hukuken uygun olan yorumları yayımladıklarını belirterek kendini savunuyor. 

CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ekşi Sözlük'te hakkında en çok yorum yapılan isimlerden... Olumlu olduğu kadar, olumsuz yorum ve değerlendirmeler Kılıçdaroğlu için de yapılıyor. Ancak Kılıçdaroğlu, hakkında yorum yapılan diğer isimlerden bir yönüyle ayrılıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında dile getirilen bir iddiaya; yine aynı site üzerinden yanıt verme yolunu seçmiş ve yanıtını "Ekşi Sözlük okurlarına saygıyla duyurulur" sözleriyle bitirmiş. Kılıçdaroğlu'nun tavrı sözlük avukatlarını dahi şaşırtmış ki, ‘kanzuk' takma adını kullanan site avukatı Kılıçdaroğlu'na olan saygısının katlandığını belirten bir yazıyı siteye koymuş. Biz de avukatın konuyla ilgili değerlendirmesinden bir bölümü yorumsuz alıyor ve değerlendirmeyi size bırakıyoruz:


"Kemal Kılıçdaroğlu asistanı vasıtasıyla bize ulaştı ve telefonda kendisiyle ben görüştüm. Her zamanki gibi saygılıydı. ‘Kırarım bu interneti' tavrından tamamen uzak, ne yapması gerektiğini sordu. Bunu avukatı olmadığından değil, ‘Bu site içinde bu iddiaya en uygun karşılığı nasıl veririm' minvalinde sordu ki, kendisine saygımın katlandığı nokta budur. Cevap metni gönderirlerse yayımlayabileceğimizi söyledim. Bunu ben ünlüsünden siyasetçisine, belki 5 yıldır söylüyorum; ilk defa birisi farklı bir duruş sergiledi desem yalan olmaz."
(Bu yazı, Referans Gazetesinin 17.06.2010 tarihli sayısında Başkent Kulisi köşesinde yayınlanmıştır.) 

CHP'YE GÖRE GEÇİCİ 15. MADDENİN KALDIRILMASI "GÖZ BOYAMA" AMAÇLI...

MÜSLÜMAN SOSYAL DEMOKRAT...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder