30 Mart 2022 Çarşamba

BURSASPORLU SEDAT-3'ÜN TAYYİP BEY'İN MERKEZ BANKASI OPERASYONUYLA NE ALAKASI VAR?

Sedat-3 (Sedat Özen)

Cahit UYANIK 

İktisatçı Hayri Kozanoğlu diyor ki: 

"Merkez Bankası’ndaki hızlı trafiği  izlemek zaten zor !

İsimler de sanki kafa karıştırmak için seçilmiş !

Ömer Duman gitmiş Murat Duman gelmiş !

Murat Çetinkaya gitmiş Murat Uysal gelmiş !

Murat Çetinkaya gitmiş, bu meğerse aynı isimli başka bir Muratmış."

Gerçekten de dün gece yarısı Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınınca... Uykulu ve dikkatsiz editörler, 20 ay önce görevden alınan adaşı ve aynı zamanda soyadaşı eski Başkan Murat Çetinkaya'nın fotosunu kullandılar. Oysa Murat Çetinkayalar farklıydı birbirinden...

Evet benzer şekilde; aynı isimli futbolcuların bulunduğu takımlar da böyleydi ben çocukken... O yıllarda futbolcuların sanki soy isimleri yokmuş gibi davranırdı toplumumuz. (Galatasaray'ın kaptanı Fatih'in soy isminin Terim olduğunu o teknik direktörlüğe soyununca öğrendik.)

Mesela Galatasaray'da iki Mehmet vardı. Ne yaptı yönetim? Küçük Mehmet ile Büyük Mehmet olarak ayırdı doğum tarihlerine göre... Küçük olana Çilli Mehmet de derdi taraftarlar... Büyük Mehmet defans oyuncusuydu.

Bu konuda Bursaspor çok şanssızdı. Aynı anda takımda 3 Sedat isimli futbolcu vardı. 

Merak etmeyin küçük, ortanca, büyük şeklinde çözüm bulunmadı. Sedat-1, Sedat-2 ve Sedat-3 denildi orada da. Sedat-3 sanırım en küçüğüydü. "Yeni bir Sedat gelse, Sedat-4 derler herhalde" diye düşündüğümü anımsıyorum. (O yıllarda çok popüler olan Sedat-3'ün fotoğrafını aşağıda paylaşıyorum.)

Evet isimlerin, soy isimlerin birbirine benzediği ve iyice karıştığı Merkez Bankamız da yakında 70'lerin Bursaspor'unun çözümüne başvurulabilir. Mesela şöyle: Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Murat Çetinkaya-3 atandı!!!! (Uykulu editörler için not: İlk iki Murat Çetinkaya ile isim benzerliği haricinde bir ilişkisi yoktur.)

(Bu yazı 30 Mart 2021 tarihinde Facebook sayfamda yayınlanmıştır.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder